Ние издигаме наш кандидат за президент и той се казва Румен

...
Ние издигаме наш кандидат за президент и той се казва Румен
Коментари Харесай

Трифонов: Румен Радев е нашият мажоритарен избор за президент

" Ние издигаме наш претендент за президент и той се споделя Румен Радев . Законът и Конституцията ми дават това право. Той изпълва със наличие нашата визия за президент. Той е нашият мажоритарен избор ".   Това сподели пред БНР водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

" С " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме " имахме доста общо по значимите неща. Но се оказа, че имаме разлики в това не какво, а по какъв начин да стане. Те започнаха да изявяват искания, които са несъответстващи, неприемливи. Христо Иванов искаше да утвърждава всички представители на държавното управление... Ние направихме доста взаимни отстъпки и жестове, нито един от тях не беше разпознат ".

Той акцентира, че няма засегнатост, само че " всичко се е трансформирало в неспособност за сформиране на държавно управление поради липса на партньорско отношение ". 

" Българска социалистическа партия стартира да се държи по етичен и правилен метод, когато започнахме да преговаряме на експертно равнище, а Демократична България и ИБГНИ започнаха да реагират по напълно друг метод и опцията за сформиране на държавно управление се разпадна... Съществува опция на третия мандат всички да се сплотяват, да поддържат и да основават държавно управление, което желаят да е за 6 месеца. Защо тъкмо 6 месеца, не знам, очевидно имат избран план и проекти ". 

Трифонов остава безапелационен, че Има Такъв Народ няма да поддържа държавно управление с третия мандат.

" Но да забележим какво ще стане, нещата се менят час по час. Те имат опция да създадат държавно управление, имат още депутати и парламентарни групи, с които да се договарят... Няма да излизаме от залата при гласоподаване, искаме всичко да е пред очите на всички, без секрети сделки, кадруване ". 

Слави Трифонов не отхвърли да е съветвал Мая Манолова да не се кандидатира за кмет на София.

" Но тя беше в друга роля, аз бях в друга роля. Не си припомням дали и по какъв начин тъкмо съм я убеждавал, най-вероятно е по този начин. Тя беше сполучлив омбудсман, доста самоотвержена, грижеше се доста за хората. И се сприятелихме поради това, че имаше отворено пространство в нашето шоу тогава. Водили сме доста диалози. Ако е имало подобен диалог, той е бил на база на персонални взаимоотношения, настрана на общественото пространство и настрана от отговорността на политическите решения. Това е персонален диалог ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР